Stootpetten

Stootpetten

Ons uitgebreide assortiment stootpetten bestaat uit honkbal stootpetten. Van het bekende merk VOSS bedienen wij u graag. Onze producten zijn van hoge kwaliteit, waardoor u deze lang en met plezier gebruikt. De stoot pet biedt vooral bescherming tegen lichte stoten van stationaire objecten en in kruipruimtes. Ze mogen niet op hoogte worden gebruikt omdat de beschermende werking niet voldoende is. 

Bij Stagefreaks adviseren wij u graag en leveren u de juiste stootpetten snel. Wij staan voor uitstekende service en kwaliteit garant.

Meer informatie over stootpetten

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Begin met een goede afweging

Welke stootpet voor jou ideaal is, is afhankelijk van het gebruik. We adviseren in ieder geval altijd om voor de juiste stootpet te kiezen. In ons assortiment vindt je diverse soorten stootpetten die voor veel verschillende werkzaamheden gebruikt kunnen worden. Welke voor jou het meest geschikt is is afhankelijk van je eigen werkzaamheden.

Stagefreaks bied de Honkbal stoot petten van het merk VOSS aan. Een goedgekeurde stoot of veiligheidspet met uitstraling is comfortabeler en moderner dan een bouwhelm. De met ventilatie gaten uitgevoerde stoot pet is te gebruiken bij situaties waarbij u zich kunt stoten. Een bouwhelm daarentegen is bedoeld om iets vallends op te kunnen vangen. 

 Wanneer dient een stootpet te worden vervangen?

1. 5 jaar na ingebruikname
2. 10 jaar na productiedatum
3. Na een flinke klap of val
4. Na geconstateerde beschadiging van binnenwerk of buitenschaal
5. Vloeistof spetters op de helm

Uitzondering op deze regel zijn de Uvex helmen. Waarbij geldt 3 jaar na ingebruikname, 5 jaar na de productiedatum.

EN 812: Norm voor stootpetten

+/- Punten stoot pet

Plus Punten Min Punten
Comfortabeler Bied geen bescherming bij vallende objecten
Bied bescherming tegen lichte stoten in bijvoorbeeld kruipruimtes Niet geschikt voor klimwerkzaamheden/werken op hoogte
  Mogen op werkplaatsen niet gedragen worden

Wel zijn enkele toebehoren beschikbaar voor de stoot pet. Denk hierbij aan gehoor- en gelaatsbescherming. Maar ook de universele onder muts is beschikbaar.