Helmen & stootpetten

De keuze voor een goede helm is van groot belang en moet goed worden afgewogen! Zo kan men gemakkelijk werken en is de kwaliteit te waarborgen. Bedenk van te voren wat voor u de meest ideale en gangbare situatie is. Er bestaan verschillende typen helmen en welke u nodig heeft, is afhankelijk van het gebruik. Wij adviseren in ieder geval altijd om voor de juiste helm te kiezen. In ons assortiment vind je diverse soorten helmen van merken als: Fallsafe, Giss, Kask, Petzl die voor veel verschillende werkzaamheden gebruikt kunnen worden. 

Meer informatie over helmen & stootpetten

Artikelen 1 tot 16 van 48 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 16 van 48 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Begin met een goede afweging

De keuze voor een goede helm is van groot belang en moet goed worden afgewogen! Zo kan men gemakkelijk werken en is de kwaliteit te waarborgen. Bedenk van te voren wat voor jouu de meest ideale en gangbare situatie is. Er bestaan verschillende typen helmen en welke je nodig hebt, is afhankelijk van het gebruik. Wij adviseren in ieder geval altijd om voor de juiste helm te kiezen. 

De juiste helmen voor de juiste werkzaamheden

In ons assortiment vind je diverse soorten helmen van merken als: Giss, Kask, Petzl  die voor veel verschillende werkzaamheden gebruikt kunnen worden. We geven je hier een overzicht van de meest gebruikte helmen en toepassingen hiervan.

Waarvoor draagt men een helm?

Een veiligheidshelm beschermt in de eerste plaats tegen blessures aan het hoofd die kunnen ontstaan door vallende voorwerpen of stoten van het hoofd. Zo is men beschermd en de kans op ongelukken/schade/letsel aan het hoofd te verkleinen. De grote diversiteit aan helmen is beschikbaar gekomen door de situaties waarin werknemers deze dienen te gebruiken. Een bouwhelm zonder afstel mechanisme is niet geschikt voor het werken op hoogte. Wanneer deze wel een afstel mechanisme heeft mag dit wel op hoogte gedragen worden, maar wij raden je altijd aan om een andere helm met kin band te kiezen. De helm met een kinband zou niet af kunnen vallen en niet voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Waar draagt men een helm?

Een helm draagt men op de werkplek waar deze verplicht is. Denk hierbij aan bouwplaatsen, evenementenbouw, steigerbouw. Het universele symbool waar aan te zien valt dat men een helm verplicht is te dragen is onderstaand logo. 

Wanneer draagt men een helm?

Helm veiligheidslogo bouwhelm

 Hoe makkelijker de helm te dragen is, hoe groter de kans dat hij daadwerkelijk wordt gedragen. Waaraan is een goede helm te  herkennen? Allereerst moet er in de klep of schaal van elke helm onuitwisbaar de productiedatum vermeld zijn, net als het model  en de fabrikant. Andere verplichte kenmerken zijn een bijgeleverde gebruiksaanwijzing voor het correct instellen van de maat.

 De kenmerken van een goede helm zijn:
 - Binnenwerk met een goede pasvorm en schaal van lichtgewicht materiaal.
 - Traploos verstelbare hoofdband, die breed is en horizontaal en verticaal direct tegen het hoofd ligt.
 - Een brede en verstelbare (zweet)hoofdband die horizontaal en verticaal direct tegen het hoofd ligt
 - Een kin band die de oren niet afdekt
 - Wanneer deze eventueel te combineren is met andere persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals gehoor- en    gelaatsbescherming
 

Onderhoudsvoorschriften voor helmen

De technische levensduur van de helm bedraagt meestal 10 jaar en is bepaald door de fabrikant. Deze is verplicht om deze informatie beschikbaar te stellen. De advies gebruiksduur bedraagt 5 jaar, afhankelijk van het merk (Giss, Kask, Petzl) helm. Wanneer een helm van meer dan 1 meter! op de grond valt is deze niet meer geschikt voor werkzaamheden en dient deze vervangen te worden. V

Plak GEEN! Tape of stickers op je helm! In de lijm laag van stickers en/of tape kunnen weekmakers zitten die de structuur van de helm kunnen aantasten.

Stagefreaks levert op aanvraag gepersonaliseerde helmstickers van het merk Petzl op maat. Deze hebben een geschikte lijm laag die de schaal van de helm niet aan zal tasten.

Wanneer dient een veiligheidshelm te worden vervangen?

1. 10 jaar na productiedatum
2. Na een flinke klap of val
3. Na geconstateerde beschadiging van binnenwerk of buitenschaal

Uitzondering op deze regel zijn de Uvex helmen. Waarbij geldt 3 jaar na ingebruikname, 5 jaar na de productiedatum

EN 397: Norm voor industriehelmen
EN 812: Norm voor stootpetten

Voor meer reparatie/onderhoudstips lees het downloadbare PDF bestand welke bij de voor jouw geschikte helm aanwezig is.

Kies de juiste Helmen & stootpetten

stacey

Voor optimale veiligheid en een eenvoudige manier van werken, is het belangrijk om de juiste Helmen & stootpetten te kiezen. Welke producten voor jou het meest geschikt zijn, is afhankelijk van je werkzaamheden.

In ons assortiment vind je diverse soorten Helmen & stootpetten, geschikt voor uiteenlopende doeleinden. We helpen je graag bij je keuze. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

 

Helmen & stootpetten gratis en snel bezorgd.

Bestel je via onze webshop? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Uitstekende service
Gratis bezorging vanaf €60,50
Snelle levering
Altijd het juiste advies
14 dagen - Niet goed, geld terug

 

Persoonlijk advies

Wil je graag uitgebreider advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel.

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooi je jouw bestelling binnen enkele minuten.