Jassen

Jassen

Werk je regelmatig buiten? Dan kun je niet zonder goede werkjas.

Buiten wil je jezelf beschermen tegen regen, kou en andere weersomstandigheden. Misschien is de zichtbaarheid van je jas belangrijk, of wil je graag grote zakken. Bij bepaald werk zul je een jas met een specifieke normering nodig hebben. Of je draagt hem zelden en wilt hem gemakkelijk kunnen opbergen.

Of je nu een lichtgewicht softshell of juist een zware brandwerende doorwerkjas zoekt: bij Stage Freaks vind je een passende jas. Bekijk hieronder onze werkjassen of lees er meer over. Wil je graag advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Meer informatie over jassen

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Waaraan moet een goede werkjas voldoen?

Dat hangt nogal af van je werk, het seizoen en je voorkeuren. Maar één ding is altijd heel belangrijk: kies de goede maat. Dat voorkomt dat je de jas moet terugsturen. Of dat je staat te werken in een jas die net niet helemaal lekker zit. Helaas kunnen de maten van fabrikanten onderling verschillen. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de maat die bij je borstomvang hoort. Check voor de zekerheid wel altijd even de informatie van de fabrikant.

Maattabel werkjassen

Maat

Borstomvang in cm

XS

88

S

92

M

100

L

104

XL

112

XXL

116

XXXL

124

 

Aandachtspunten bij het uitkiezen van je werkjas

  • Hoe is de kwaliteit van de jas? Naast het materiaal kijk je ook naar het stofgewicht per m². Hoe zwaarder dit gewicht, hoe sterker de jas.
  • Sommige jassen zijn op bepaalde punten beschermd met het slijtvaste Cordura.
  • Moet je werken in koude omstandigheden? Kies dan een extra goed gevoerde jas.
  • Voor nat en vochtig weer is een waterdichte jas echt geen luxe. Een jas kan waterdicht zijn door de stof of door een coating. Houdt er rekening mee dat ‘waterdicht’ in de praktijk betekent: waterdicht gedurende een bepaalde tijd. Hoe hoger de millimeteraanduiding, bv 3000 mm, hoe langer je droog kunt werken.
  • Winddichtheid. Een jas kan dun zijn en toch winddicht, zoals een softshell. Maar een softshell houdt je niet lang droog in de regen.
  • Ademend vermogen. Vocht van buitenaf wordt tegengehouden, maar de jas laat transpiratie en condens aan de binnenkant door. De fabrikant kan dit aanduiden met een mvp-getal. Hoe hoger de waarde, hoe hoger het ademend vermogen van de werkjas.
  • Reflectie: een werkjas met reflecterende delen valt meer op. Als je echt wilt opvallen, neem dan een signaaljas met grote oranje of gele vlakken.
  • Zakken: heb je je spullen altijd in je werkbroek? Wellicht volstaat dan een korte, lichte jas. Maar misschien wil je juist wel een jas met extra zakken. Of extra grote zakken. Kan allemaal!
  • Moet jouw werkjas beschermen tegen vloeibare chemicaliën, hitte en andere zaken? Check dan de normering.

Heb je een fijne werkjas nodig die de juiste bescherming biedt? Bepaal dan hierboven je keuze. Wil je advies of komen passen? Bel +31 (0)40 780 52 32, mail ons op info@stagefreaks.nl, gebruik de chat of spring in de wagen en kom gezellig langs! De koffie staat klaar en we zijn er doordeweeks tot 18:00 uur. Tot snel!