Handtackers

Met een tacker niet je snel allerlei materialen aan elkaar vast

Een beetje stagehand kan niet zonder tacker. Ook klussers gebruiken dit handige apparaat veel. Die noemen het vaak ‘nietmachine’. Begrijpelijk: de tacker lijkt er wel wat op, maar is een stuk krachtiger. Ook zijn er diverse typen tackers. Uiteindelijk doen ze allemaal één ding: snel en gemakkelijk materialen aan elkaar vastnieten.

Bekijk hieronder onze handtackers en elektrische tackers. Wil je graag advies bij het maken van een keuze? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Meer informatie over handtackers

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Wat is een tacker?

De tacker lijkt wel op een nietmachine. Maar een nietmachine buigt de pootjes van het nietje om. Een tacker doet dat niet. Dat betekent dat je niet alleen moet kijken of de breedte van de nietjes in je apparaat past. Je moet ook zorgen dat de nieten niet te lang zijn. Anders komen ze aan de andere kant van je materiaal naar buiten.

Een tacker kan ook bedoeld zijn voor het schieten van nagels. Voor het zwaardere bevestigingswerk.

Waarvoor gebruik je een tacker?

Er zijn twee doeleinden: constructie en afwerking. Daarvoor gebruik je verschillende tackers.

  • Constructietacker
    Schiet dikkere nagels met een platte kop in constructies die stevig moeten zijn, zoals houten skeletten, decors, vloeren etc.
  • Afwerktacker
    Gebruik deze voor het lichtere werk, zoals lijsten, plinten, textiel etc. De nagels van de afwerktacker zijn dun en hebben een zeer kleine kop. Ze vallen niet op en hebben heel weinig plamuur nodig. De nagels worden vaak brads genoemd.

Wat zijn handtackers?

Op deze pagina vind je onder andere handtackers. Deze hebben geen stroom nodig, maar alleen jouw spierkracht. Daarom zijn ze minder geschikt voor het zware werk. Je kunt kiezen uit twee typen:

  • De gewone handtacker. Daar moet je in knijpen. Dat wordt uiteindelijk vermoeiend voor je hand. Dus minder geschikt voor productiewerk.
  • De hamertacker. Je slaat hiermee de nagels in het materiaal.

Wat doe je zoal met handtackers?

Een greep uit de mogelijkheden: op hout nieten, kabels vastzetten, meubels stofferen, versieringen aanbrengen etc. De handtacker is handzaam, gemakkelijk mee te nemen, niet afhankelijk van stroom en nog best krachtig.

Accutacker

Naast handtackers hebben we ook accutackers. Deze zijn extreem krachtig en bedoeld voor permanente, uiterst stevige montage.

Nieten en brads
Tackers kunnen nieten en brads van verschillende grootte aan. Kijk eerst welke grootte je nodig hebt voor de klus. De diameter en lengte van brads wordt zo aangegeven: 1,25 x 50 mm. Bij een niet worden breedte en lengte aangegeven: 6 x 14 mm.
Staat het magazijn van je tacker onder een hoek? Dan moet je strip met brads dezelfde hoek hebben.

Tip: Onze nietjes hebben een zinken afwerking waardoor ze minder snel roesten.

Wil je een tacker of nietpistool kopen? Bestel jouw apparaat hier en we sturen het direct naar je op. Wil je advies of komen kijken? Bel +31 (0)40 780 52 32, mail ons op info@stagefreaks.nl of gebruik de chat.

Kies de juiste Handtackers

stacey

Voor optimale veiligheid en een eenvoudige manier van werken, is het belangrijk om de juiste Handtackers te kiezen. Welke producten voor jou het meest geschikt zijn, is afhankelijk van je werkzaamheden.

In ons assortiment vind je diverse soorten Handtackers, geschikt voor uiteenlopende doeleinden. We helpen je graag bij je keuze. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

 

Handtackers gratis en snel bezorgd.

Bestel je via onze webshop? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Uitstekende service
Gratis bezorging vanaf €60,50
Snelle levering
Altijd het juiste advies
14 dagen - Niet goed, geld terug

 

Persoonlijk advies

Wil je graag uitgebreider advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel.

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooi je jouw bestelling binnen enkele minuten.