Kabels

Ons uitgebreide assortiment kabels bestaat uit  kabeltesters, kabelhaspels, kabelbinders en stekkers & contactdozen. Onze producten zijn van hoge kwaliteit, waardoor u deze lang en met plezier gebruikt. Bij Stagefreaks adviseren wij u graag en leveren u de juiste kabels snel. Wij staan voor uitstekende service en kwaliteit garant.

Meer informatie over kabels

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Overzicht  Lijst 

Begin met een goede afweging

De keuze voor de juiste kabels moet goed afgewogen worden. Dit om makkelijk te kunnen werken en de kwaliteit te waarborgen. Bedenk wat voor u de meest ideale situatie is.

Het juiste kabels voor uw werkzaamheden

Welke u nodig heeft, is afhankelijk van het gebruik. We adviseren in ieder geval altijd om voor de juiste kabels te kiezen. Welke voor u het meest geschikt zijn is afhankelijk van uw eigen werkzaamheden.

Wilt u graag uitgebreider advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice.   

1.Hoe rol je kabels op de juiste manier op?

Verschillende types audio/visuele kabels bevatten een gedraaide draad in een beschermende laag. Dit zorgt er voor dat er een natuurlijke draai in zit welke gemakkelijk kan worden gebroken door het verkeerd op rollen van de kabels. De draad komt dan namelijk gedraaid te zitten binnen in de bescherming, wat er voor zorgt dat de natuurlijke draai verslijt. Dit verkort namelijk de levensduur van de kabel. Andere type kabels, zoals de coaxiale kabel hebben geen natuurlijke draai in zich. Maar ook deze kabels hebben baad bij het op de juiste manier oprollen. Dit voorkomt namelijk knopen en verdraaide draden.

De juiste methode om een kabel op te rollen is de “boven-onder” methode. Welke beter tot zijn recht komt wanneer deze wordt voorgedaan dan uitgelegd.

Kabelhaspel 40 Meter GissOm het helemaal op de juiste en meest veilige manier te doen, schaf dan een kabelhaspel aan! Dan is het zeker dat er niks mis kan gaan en dat de kabel een langere levensduur zal hebben. Ons uitgebreide assortiment kabelhaspels biedt een ruime keuze aan verschillende lengte- en typematen. 


 


2.Hoe bouw je een kabel op wanneer deze stuk is?

Veel (audio)kabel aansluitingen volgen een vaste blauwdruk: positief, negatief en aarde/massa. Als men weet hoe een kabel gestript dient te worden en hoe een verbinding tot stand kan worden gebracht met een ruwe kabel dan kunt u zelf kabels maken in lengtematen die u zelf bepaald. Ook kunt u op die manier goede stukken kabel redden uit een beschadigde kabel (ongelooflijk nuttig!). Hoewel de specifieke procedure voor het solderen van een connector niet helemaal vast staat is het verstandig om de juiste producten zoals een soldeerbout, soldeer tin en desoldeer middelen mee te nemen.
 

Voor het beste resultaat, en om schade aan de apparatuur te voorkomen is een beetje onderzoek naar de constructie en het ontwerp van de verbindingen voor elk type kabel en connector wel op zijn plaats. Gebruik daarom gespecialiseerde strippers en gereedschappen om op de juiste manier te werken.
 

Een RF-Connector is een electrische connector welke ontworpen is om werkzaam te zijn op radio-frequenties in het multi-megahertz bereik. Ze dienen bijvoorbeeld voor het gebruik van externe antennes. Deze connectoren moeten behandeld worden met extra zorg. Ze moeten goed worden afgesloten en afgestemd worden op signaalverlies of radio reflecties. Ideaal gezien wordt een RF connector daarna getest met behulp van een soort kabel of netwerk analyzer om de verbinding in een breed scala van frequenties te testen.

Kabels bezorgen wij gratis en snel

Bestelt u via onze webshop? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

Niet tevreden, geld terug 
Vanaf €50,- (excl. BTW) gratis thuisbezorgd 
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis (indien direct leverbaar) 
14 dagen op zicht - niet goed, geld terug

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooit u de bestelling binnen enkele minuten.

Kies de juiste Kabels

stacey

Voor optimale veiligheid en een eenvoudige manier van werken, is het belangrijk om de juiste Kabels te kiezen. Welke producten voor jou het meest geschikt zijn, is afhankelijk van je werkzaamheden.

In ons assortiment vind je diverse soorten Kabels, geschikt voor uiteenlopende doeleinden. We helpen je graag bij je keuze. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

 

Kabels gratis en snel bezorgd.

Bestel je via onze webshop? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Uitstekende service
Gratis bezorging vanaf €60,50
Snelle levering
Altijd het juiste advies
14 dagen - Niet goed, geld terug

 

Persoonlijk advies

Wil je graag uitgebreider advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel.

 

Klaar om te bestellen? Via ons eenvoudige bestelproces voltooi je jouw bestelling binnen enkele minuten.